Akne behandling

Akne og alder

En av de bitre Sannhetene om akne er at du er aldri for gammel for den. Akne forsvinne ikke nødvendigvis når du har krysset teenage. Det er vanlig å se folk frowning på sine kviser i tjueårene, trettiårene og forties selv. Den gode nyheten er at akne er mulig å behandle uavhengig av din alder. Bevisstgjøring er nøkkelen, så hvorfor ikke få noen mer opplysning om dette spørsmålet?

De fleste av oss vet hvordan teen akne oppstår. Det er forårsaket av hormonelle svingninger som føre til overdreven produksjon av olje i huden på grunn av overaktiv talgkjertlene i huden din. Over disk kan lotions og kremer som bidra til å fjerne overdreven olje redusere kviser til en viss grad. Kombinert med en daglig rensing rutine, kan teen akne tas opp av en rekke akne hjem rettsmidler og aktuelle behandlinger. Voksen akne må imidlertid behandles annerledes. Behandlingen er avhengig av om det er sen-utbruddet akne eller vedvarende akne. Den tidligere forekommer uventet til tross for generelt klart huden, mens sistnevnte vedvarer fra din tenåring.

Hva er mulige årsaker og konsekvenser av voksen akne? Annet enn hormonelle ubalanser, kan voksen akne tilskrives flere faktorer, inkludert genetikk og livsstil, særlig stress. Hos kvinner er de dominerende årsakene graviditet, menstruasjon, og noen ganger menopause. Bivirkninger av visse medisiner, stoppe p-piller og over bruk av oljebasert kosmetiske produkter kan også føre til akne. I noen tilfeller, kan akne være tegn på en underliggende helsetilstand eller lidelse. For eksempel kviser sammen med overdreven ansikts hår, hodebunnen hår, overvekt og uregelmessig menstruasjonssyklus kan indikere en tilstand som kalles polycystisk eggstokk-syndrom. Lidelsen er forårsaket av høy androgen og lav estrogen nivåer og pålegger risikoen for ufruktbarhet. Akne med tretthet kan indikere skjoldbrusk problemer. På samme måte, plutselig breakouts ledsaget av uvanlig tørst indikere diabetes. I tilfelle av type 2 diabetes, som hindrer kroppen din sårhelende evne, kan behandling av akne være vanskelig.

Igjen, ikke bli skremt fordi det er utallige akne rettsmidler. For det første, når du står overfor en plutselig akne avslapnings i din voksen alder, er det tilrådelig å konsultere lege og få kontrollert for eventuelle underliggende lidelser. Behandling av underliggende problemer vil adressen akne også. Men, hvis det er ingen slike årsak, grunnlaget for din akne behandling ville være en passende hud-omsorg diett. Dette er fordi voksen hud er generelt mer følsom enn ungdomspornografi alder huden og må milde rensing produkter. Velge produkter som inneholder mild konsentrasjoner av Salisylsyre eller benzoyl peroxide. Slike akne produkter kan ødelegge akne-forårsaker bakterier og oppmuntre peeling å fremme veksten av sunn hud. Bruk ikke-comedogenic kremer som hindrer pore clogging. Hvis din akne er også sta, er det lurt å konsultere en hudlege som kan forskrive Accutane, tretinoin eller antibiotika.

Observere livsstil og innlemme stressmestring aktiviteter, for eksempel å få nok søvn, riktig trening, meditasjon, etc. Dette vil hjelpe kroppen din kontroll produksjon av overdreven stresshormoner som kan påføre skade på huden din. Fedme bidrar til tilbakevendende akne ved å øke nivåene av androgen som utløser olje kjertler. Det er avgjørende for naturlig akne kur å administrere stress og vekt.