Akne behandling

Hva som forårsaker ansiktet akne? Hva er løsningen?

Akne er en hudtilstand og hud problem som nesten alle tenåringer opplever til en viss grad. De hormonelle endringene som oppstår i løpet av puberty stimulere hår-produserende follikler under huden, forårsaker dem til å bli større. På samme tid produsere de oljeproduserende kjertlene innenfor hårsekken mer olje.

En kvise starter når olje kombinerer med døde hud celler innenfor follicles å danne tette. Bakterier er naturlig tilstede i hårsekken, også. Bakterien mate ut av døde hud celler og olje kombinasjoner og multiplisere. Resultatet er en mindre infeksjon som er ledsaget av betennelse. Betennelse er hva som forårsaker poser, smerte og rødhet som følger med en kvise.

Etter puberteten, når hormonelle nivåer blir mer stabil, redusere alvorlighetsgraden av akne og hyppigheten av breakouts vanligvis. Men sliter noen mennesker med problemet helt gjennom deres lever.

Visse ting er anerkjent som utløsere for utbrudd. De hormonelle endringene som ledsage en kvinnens menstruasjonssyklus kan bidra til kviser. Stress er kjent for å øke alvorlighetsgraden av kviser, selv om det ikke regnes som en "årsak" til ansiktet akne.

I noen tilfeller er overvekst av visse typer bakterier involvert. Bakterier er naturlig tilstede på hudens overflate og i porene i huden. Det er derfor klip og skraping kan lett bli infisert hvis de ikke vaskes raskt og grundig.

Normalt, forårsaker bakterier ikke et problem, med mindre det er et kutt eller skrape. I tilfelle av akne, noen stammer av bakterier formere seg raskere enn normalt. Det er ganske mye avtalt i det vitenskapelige samfunnet at pencen-bakterier er en årsak til akne, spesielt når betingelsen er alvorlig.

Enkelte stammer av staph bakterier kan også være involvert i alvorlig eller moderat tilfeller av akne. Gjennom årene, har staph bakterier blitt mer motstandsdyktig mot vanlig antibiotika som ble opprinnelig effektiv mot stammene. MRSA (meticillin-resistente staphylococcus aureus) infeksjon har forårsaket problemer for mange sykehus, selv slår hele vinger midlertidig.

En annen mulig årsak til ansikt akne er genetikk. Selv om ingen genet har blitt identifisert som "årsaken" av problemet, finnes det flere muligheter. Genetikere tilbringer ikke mye tid på denne typen forskning. Men studier og undersøkelser synes å indikere at tilstanden kjører i familier. Cystic akne, spesielt synes å ha en genetisk komponenten.

Visse matvarer kan utløse utbrudd i følsomme individer. Ikke alle vil oppleve et utbrudd etter å ha spist sjokolade, men mange mennesker vil. Den nyeste forskningen viser at den totale glykemisk belastningen av en persons daglige kosthold kan være problemet. Dietter med en høy glycemic laste utløser betennelse i hårsekkene, opptre mye som hormonene i puberteten.

Hvis du har ansikt akne, vil du sannsynligvis vite hvor å kvitte seg med den. Det er ikke mye du kan gjøre om hormonelle endringer, og du kan ikke endre din familie. Du kan holde en mat dagbok om visse matvarer utløse utbrudd og prøve å spise mer mat med lav glykemisk indeks. Det ville trolig være bra for din helse i det lange løp allikevel.

I mange tilfeller hjelper en god hudpleie område mye. Nei, det er ikke at du ikke vasker ansiktet ditt nok. Du kan faktisk være over-cleaning. Hvis du leser min neste artikkel, kan du lære om hudpleieprodukter som kan hjelpe deg bli kvitt ansiktet akne for godt.

Du kan lære mer om løsninger for å bli kvitt akne og andre hud problemer rettsmidler ved å klikke hud problemer rettsmidler i ressurs-boksen nedenfor.