Akne behandling

Er akne en "risikoindikatoren" for fedme og diabetes?

Forskning på sammenhengen mellom akne og kosthold er ikke nytt, men dette papiret går videre og foreslår at akne er et langsiktig risikoindikatoren av visse sykdommer: det ikke imidlertid foreslå at akne forårsaker disse sykdommene senere i livet. I stedet tyder denne forskning på at den vestlige kostholdet, som spiller en stor rolle i utviklingen av akne inne oppvekst, hvis venstre ukontrollert, pågående inntak av disse samme mat, vil til slutt føre til mer alvorlige sykdommer i fremtiden.

Forskerne foreslår at akne er en "synlig indikator" av en overaktiv metabolske tilstand der kroppen prøver å svare og behandle en overbelastning av kalorier; i bestemt sukker. Studien konkluderte med (og det er god dokumentasjon) at denne overarbeidet metabolske tilstanden fører til alvorlige lang sikt betingelser og sykdommer stoffskifte som overvekt som bestemmes av Body Mass Index (BMI), fedme, arteriell hypertensjon, insulinresistens, type 2 diabetes mellitus, og potensielt Alzheimers sykdom, ifølge forskerne.

Dr Melnik og hans kolleger oppmerksom som fjerne alle høy glycemic matvarer (sukkerholdig mat) eller noen andre matvarer kan forårsake en spiker i insulin fra kostholdet samtidig som behandler akne med aktuelle hudpleieprodukter. De konkluderte med at puberteten og ungdomsårene er en tid av betydelig metabolske endring. I denne perioden, kroppen produserer mange vekstfaktorer og hormoner, men sukkerholdig mat i den vestlige kostholdet, kombinert med en ungdom behov for mer energi og kalorier, forårsaker som stor metabolske stress og betennelser i kroppen. Akne er derfor en potensiell synlig indikator som metabolske prosessen er ut av balanse.

Til slutt, forskerne anbefaling er at familie lege eller hudlege, som er ofte involvert i behandling av ungdom i denne sårbare fasen av metabolske transformasjon og programmering, ikke bør bare fokusere på behandling av utseendet på Akne på huden, men bør også vurdere verdien av kosttilskudd endring eller modifikasjon. Disse endringene kosthold kan ha en langsiktig nytte til en persons helse.

Forskerne undersøkt andre akne studier som er nylig publisert som omfattet som så på hvordan akne risikoen ble redusert i italiensk ungdom og unge voksne som hadde lavere Body Mass Index. I tillegg rapporterte en annen studie en lavere BMI har blitt assosiert med lavere akne utbredelsen i taiwanske gutter og jenter. Stund observert en tilknytning mellom økt BMI og akne inne kvinner Norsk ungdom.

Videre er britiske mannlige soldater, over 20 år med akne rapportert å være tyngre enn med ut kviser. Andre forskere nylig gitt bevis at unge italienske menn berørt med akne hadde en høy BMI og også utstilt insulinresistens, som en tidlig tegn av Type 2 diabetes. Derfor er betydelig og voksende mengde verdensomspennende bevis, som synes å støtte det positive korrelasjonen mellom akne og body mass index.

Det har blitt godt anerkjent at en høy BMI er en viktig faktor for Metabolsk syndrom. Metabolsk syndrom er assosiert med insulinresistens og symptomer på metabolske sykdommer, som er utbredt i den vestlige verden. Denne tyske forskning konkluderer, ved å foreslå at akne også tilhører familien av sykdommer i vestlig sivilisasjon som fedme og type 2 diabetes mellitus.

Referanse: Melnik, Bodø C. (2013). Akne: risikoindikatoren for økt kroppsmasseindeks og insulinresistens. Acta Derm Venereol, 93(6), 644-9