Akne behandling

Hvordan velge riktig akne produkt

Akne er en svært vanlig hud problem blant ungdom og voksne, men det fortsatt ikke en one-size-fits-all kur. Det er en rekke produkter og medisiner som du kan bruke til å redusere eller eliminere kviser på ansikt og kropp, men hvilken som er best for deg? Vi tar en titt på noen av alternativene.

Medisiner

For mer alvorlig og vedvarende akne, kan en hudlege eller lege forskrive deg medisiner som kan hjelpe. Men dette er ikke uten bivirkninger og er hovedsakelig brukt som en siste utvei. Medikamenter brukt kan ha uønsket effekter som kvalme og tørr hud, som for noen mennesker kan være verre enn akne selv.

Aktuelle behandlinger

Aktuelle behandlinger er vanligvis mer konsentrert behandling for akne - i forhold til ansikt vask og scrubs finner du på markedet. En aktuell behandling inneholder ofte kjemikalier som Salisylsyre og benzoyl peroxide, som er effektive i å redusere fremkomsten av kviser. Imidlertid bør disse være brukes med måte som de kan ofte tørke ut huden eller forårsake rødhet og hevelse.

Overdreven bruk av sterke aktuelle behandlinger, spesielt de som inneholder benzoyl peroxide kan forårsake forbrenning og arrdannelse av huden hvis igjen på for lenge eller hvis produktet er for sterk for din hudtype.

Ansikt vask

Noen ganger finne beste ansikt vask for akne er den perfekte løsningen for moderat akne lider. Det er viktig å finne en som passer din hudtype som noen kan være veldig tørker på huden. Mennesker som allerede lider av tørr hud som følge av akne bør unngå produkter som inneholder benzoyl peroxide og i stedet velge de med Salisylsyre i dem. Salisylsyre er like effektivt redusere kviser, men er mye mildere på huden.

Hvilke ettall å velge?

Egentlig vil du la huden din fortelle deg hva du bør gjøre. Ansikt vask designet spesielt for akne utsatt hud er et godt sted å starte, som de er den skadelige på huden og har ikke bivirkninger av medisinering.

Imidlertid, aktuelle behandlinger er en god løsning for de som har moderat akne og bare ønsker å kvitte seg med et par plagsom kviser. Aktuelle behandlinger er hurtigvirkende, men bør ikke brukes regelmessig.

Hvis du finner at du trenger å bruke de sterke aktuelle behandlingene regelmessig for å kvitte seg med kviser, kan du snakke med din hudlege som kan avgjøre om medisiner ville være den beste løsningen.