Akne behandling

Hva ingrediensene skal se etter i en akne ansikt vask

Kosmetisk og skjønnhet kaster rundt naturvitenskapelig ord som om vi bør alle vet hva de betyr, og det er ikke annerledes når det gjelder å akne produkter.

Problemet er ikke alle aktive ingredienser er egnet for alle hudtyper eller hud bekymringer.

Her tar vi en titt på noen av de viktigste ingrediensene som finnes i de fleste akne produkter der ute slik at du kan ta en avgjørelse når vi leter etter riktig akne ansikt vask.

Salisylsyre

Salisylsyre er en stadig mer populær ingrediens i mange akne produkter. En av de viktigste fordelene med det er at det egentlig hjelper berolige huden og redusere betennelser, samt kvitte seg med kviser, ved peeling huden. Kjemiske make-up av Salisylsyre ligner aspirin - som er hvorfor det har anti-inflammatorisk effekt.

En av de største problemene som folk har med akne produkter er at de tørker ut huden. Hvis du har sensitiv eller tørr hud, se etter produkter som har Salisylsyre best resultat.

Benzoyl Peroxide

Benzoyl peroxide er brukt i mange år i ulike konsentrasjoner som en måte å bli kvitt kviser. Det er ingen tvil om at det er effektivt, og det er brukt i mange av de beste akne ansikt vask produktene, men alle med følsom hud bør være forsiktig så du ikke misbrukes. Hvis du vil bruke et produkt med benzoyl peroxide i den, bør du også investere i en kvalitet fuktighetskrem for å motvirke tørrhet og betennelse som kan ofte kommer med bruken.

Et annet alternativ er å bare bruke benzoyl peroxide som en aktuell behandling. Det, ikke bruk det daglig som din viktigste ansikt vask - bare sporadisk for å kvitte seg med sta kviser.

Unngå produkter med mer enn 2% konsentrasjon av benzoyl peroxide hvis du har sensitiv hud.

Alpha Hydroxy syrer

En annen vanlig ingrediens er alpha hydroxy syrer, som er vanligvis melkesyre eller glykolsyre. Dette er kraftige anti-akne ingredienser, men milde relativt på huden. I tillegg bidrar til å fjerne døde hudceller, kan alpha hydroxy syrer stimulere veksten av nye hudceller, noe som gjør det spesielt bra for å minimere kvisearr.

Svovel

Svovel finnes ofte i akne produkter, men er ikke ideelt for alle med tørr eller sensitiv hud. Unngå produkter som inneholder svovel hvis du lider denne hudtype. Svovel brukes til å fjerne olje fra huden, men det kan også ha en ubehagelig lukt, som setter mange av.