Akne behandling

Bruke papaya for å bekjempe akne

De fleste av oss anta at bare fet hud er tilbøyelige til akne betennelser, som huden olje eller talg fanger støv og fremmer veksten av akne-forårsaker bakterier. Men faktum er at selv tørr eller kombinert hud er utsatt for en akne problem. For å legge til sorg, er slik hudtyper mer følsomme for over-the-counter akne produkter som inneholder benzoyl peroxide eller Salisylsyre og reseptbelagte salver. Dette er hvor akne hjem rettsmidler kommer til vår unnsetning og i dette tilfellet papaya er kjent for å gi en effektiv og skånsom løsning. La oss dykke inn i dette!

Hva er medisinske egenskaper papaya som gjør det effektivt i behandlingen av akne? Papaya mykgjøre huden og lette hudfargen. Rå papaya juice reduserer betennelse, brune flekker, pigmentering og kviser i betydelig grad. En protein-oppløsning enzym kalt "papain" er ansvarlig for akne-kampen egenskapene til papaya frukt. Ikke bare det, papaya frø inneholder cericin og papaya bladene inneholder alkalide capain som har akne-forebygging og behandling av egenskaper. Papain oppløser fett og unclogs porer, rendering huden lipid-fri. Med andre ord, eksfolierer det det ytre hud lag for å slough av døde celler og fremme veksten av sunne celler. Rå papaya juice kan hindre pus formasjon, trolig den største bane av akne betennelse. Papaya-baserte salver, såper og akne produkter inneholder papain utdraget fra umoden frukt.

Bruke papaya til kick off en naturlig akne behandling er ganske enkel. Enkleste er å mash frukt og bruke den på de berørte områdene. Eller bruker tannkremen hele ansiktet som en maske, la i ca 20 minutter til masken tørker og vask med kaldt vann. Du kan også gjøre en maske papaya og ananas juice (mix ¼ kopp Most rå papaya med 1 ts av rå ananas juice) for forbedret hudfarge i tillegg til akne fjerning. Bare klappe saftig massen på ansikt og hals med fingrene og ligge med et håndkle rundt hodet og bak i nakken, blandingen blir rennende. Du kan bokstavelig talt føle produktet gjennom kribling. Skyll etter ca 20 minutter. Alternativt bruke rå papaya juice på Akne-infested områder sooth betennelse.

Det er klart at papaya har både forebyggende og restorative egenskaper, dvs vanlig papaya hudbehandling hindrer forekomst av kviser og eliminerer akne som har allerede dukket. I tillegg er papaya en viktig del av et sunt kosthold. Moden papaya er rik på beta-karoten, en sterk antioksidant som hindrer oksidative skader og fremmer produksjonen av friske celler. Den inneholder også folat, vitamin A, vitamin B og vitamin C, som er viktig huden-sunne næringsstoffer.

Et ord av forsiktighet her er å unngå papaya hvis du er følsom for latex. Gravide kvinner må også unngå behandling som latex kan indusere livmor contractions. Moden papaya har svært lite av lateks mens umoden papaya inneholder massevis av lateks, som kan føre til allergiske reaksjoner.