Akne behandling

Isotretinoin behandling forbedrer livskvaliteten for cystisk akne pasienter

Isotretinoin har lenge vært brukt til å behandle cystisk akne. Men har forholdet mellom dens effektiviteten og psykososiale virkningen til pasienten ikke ennå blitt fullstendig beskrevet. Cystic akne påvirker mennesker av ulike aldersgrupper og det kan føre til lav selvfølelse, selvbevissthet og sosial forlegenhet.

Forskere fra Department of Dermatology, Alcañiz sykehus i Spania har gjennomført en studie på 346 pasienter med moderat cystisk akne. Fagene ble behandlet med oral isotretinoin og etter 30 uker, effekten av behandlingen på nivå av angst, depresjon og livskvalitet ble bestemt.

"Denne studien har fokusert på vurderingen av effektiviteten til oral isotretinoin behandling og dens innvirkning på de generelle helse, livskvalitet og psykologiske funksjon av pasienter med akne", ifølge hovedforfatter.

Akne kan skyldes en rekke faktorer, og om det er utbredt på tenåringer, det gjør ikke diskriminerer med hensyn til alder. Akne produserer ikke bare fysisk blemishes men også følelsesmessige arr. Helsepersonell avfeie vanligvis dette som en del av behandlingen av cystisk akne.

Oral isotretinoin er kuren av valget når pasientens akne ikke reagerer å muntlig antibiotika og andre vanlige behandlingsmetoder. Det har blitt funnet at isotretinoin kan redusere sebum produksjon av opptil 90%.

I den nevnte studien oppdaget forfatterne av Servando E. Marron at effektiv behandling av akne førte til redusert angst nivåer, bedre livskvalitet og redusert kliniske symptomer. Betydelige statistiske forskjeller ble funnet på fag livskvalitet, angst, Pasienttilfredshet og depresjon nivåer før og etter behandling.

Forfatterne foreslår at flere studier gjort for å avklare forholdet mellom isotretinoin behandling og psykososiale virkningen på individet. De legger til at akne pasienter skal testes for suicidale og depresjon tendenser før behandling.

Denne studien bare fortsetter for å vise at riktig behandling av akne kan hjelpe pasienter overvinne skyhet og sosial isolasjon de erfaring med alvorlig akne. Tenåringer er mest utsatt for disse problemene på grunn av gruppepress og behovet for sosial tilhørighet. Suicidale og depresjon tendenser er høyere i denne aldersgruppen helsepersonell skal nå ta i betraktning den psykiske tilstanden av sine pasienter som lider av akne.

Det er en advarsel fra forskere selv - at isotretinoin må behandles riktig og behandling bør gis i riktig doser fordi den teratogene betyr det kan påvirke utviklingen av et foster.