Akne behandling

Kjemisk peeling for akne arr - bruker

Kjemisk peeling for akne arr kan ta svært gunstig for huden din. Vinner kampen mot akne kan virke som sist av dine problemer. Men før du har fått kvitt ansikts akne arr hatt't du vant krigen.

Akne kan være pinlig og kan føre til depresjon og lav selvfølelse. Enda verre er arr merkene igjen som kan ta uker eller måneder for å visne bort.

Noen ganger kan disse arrene enkelt redusere gjennom naturlig hud regenerasjon. Men for de fleste av oss trenger huden litt hjelp håndtere denne ordensforstyrrelser. Så hva behandlingsalternativer er tilgjengelige for ansikts arr?

Phenol skreller

En kjemisk prosedyren som brukes er fenolpeeling. Denne typen skallet utføres bare i en lege kontor med numbing agenter på områder prepped å bli skrelt før kjemiske brukes. Fenol kjemiske trenger svært dypt og inn i dermis laget av huden.

Vanligvis denne type skallet kreves bare for tilfeller av pitted akne arr og har bivirkninger av forårsake misfarging på huden din. Videre må du holde behandlede regioner rent ved å vaske ansiktet ofte for å hindre forårsaker en infeksjon.

Trekloredikksyre (TCA) skreller

En annen kjemiske middel som brukes til å redusere arrdannelse er Trekloredikksyre. TCA brukes for moderat ansikts arr og er relativt trygt. Denne behandlingen går utover en overfladisk prosedyre og faktisk trenger forbi overhuden. Det er svært effektiv på å fjerne arr, men også har fordeler av avtagende fine linjer, søn flekker, misfarging og blemishing.

Du kan utføre TCA peeling selv. Du må imidlertid bruke de riktige konsentrasjonene av kjemiske for å hindre forårsaker kjemiske forbrenninger på ansiktet. I tillegg hvis kontinuerlig rødhet eller tørrhet i huden, er konsentrasjonen av syre for høy. Vanligvis preparater som 25% eller mindre er den sikreste. Glasuren på det øverste laget av huden er normalt og ventet for både fenol og TCA behandlinger og er en del av kjemisk peeling.

Alpha-Hydroxy Acid (AHA) skreller

Andre alternativer som kan benyttes for hjem behandlinger er glykolsyre eller Salisylsyre skreller. Disse er mye mildere og tryggere enn phenol skreller og så kan utføres i komforten av ditt hjem. Det er populært å innlemme både Alpha-Hydroxy- og Beta-Hydroxy syrer for behandling av ansikts arrdannelse. Glycolic og Salisylsyre skreller brukes for lett til moderat tilfeller. Sammen er disse kjemikaliene liten nok å sive inn i porene i huden og hjelpe ansiktet slipp døde hudceller som på sikt vil visne arr.

Fordi syrer ikke trenge gjennom utover det ytterste laget, eller epidermis, huden, krever disse skreller minst utvinning tid. Videre syrer er avledet fra sukkerrør og frukt er så veldig naturlig. Noen mennesker finner det nyttig å kombinere både AHA og TCA kjemiske behandlinger.

Når bruke en kjemisk peeling for å behandle akne arr det er viktig å holde huden fuktig og å holde hydrert. Videre bli huden ekstra følsomme så unngåelse av soleksponering eller bruk solbeskyttelse kan bli nødvendig.